پنجشنبه, ۱۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-12-05
کد خبر: 10069 |
تاریخ انتشار : 21 فوریه 2023 - 11:33 | ارسال توسط :
824 بازدید
0
1
ارسال به دوستان
پ

اگر بخواهید نزدیک ترین ذائقه به سلیقه ایرانی را برای غذا معرفی کنیم قطعا باید سراغ غذاهای عربی برویم. اما تفاوت هایی هم در این بین وجود دارد که می توان به مقدار غذا و میزان ادویه مورد استفاده اشاره کرد.

اخبار گردشگری پارسی:

مندی (Mandi)

مندی غذایی اصالتا یمنی است و در دیگر کشورهای عربی هم اقبال زیادی دارد. گوشتی که در این غذا استفاده می شود با روش بسیار بخصوصی در چاله هایی که می کنند در طول چندین ساعت آماده می شود و بعد به همراه برنج مخصوص سرو میشود.

ادویه های مندی به حدی متفاوت و بخصوص هستند که اولین چیزی که شما تجربه خواهید کرد طعم ادویه های این غذا است که فرهنگ عربی را کاملا به رخ خواهد کشید.

حمص (Hummus)

حمص را باید پیش غذا یا دسر عربی خواند که اصالتا غذایی لبنانی است که با توجه به نزدیکی فرهنگ کشورهای حوزه مدیترانه این غذا را می توانید در بیشتر کشورهای این منطقه پیدا کنید.

حمص تاریخی طولانی دارد که به به زمان جنگ های صلیبی باز میگردد و در آن زمان این شهرت را کسب کرده است. کلمه حمص به معنای نخود است و همانطور که مشخص است در طرز تهیه حمص از مواد زیر استفاده می شود:

  • نخود
  • سیر
  • آبلیمو
  • ارده
  • روغن زیتون

کبه (Kibbeh)

یکی از مشهورترین غذاهای عربی بعد از فلافل و سمبوسه که در این مطلب به آن ها نپرداخته ایم، کبه (Kebba) است. غذایی بی نظیر که لایه بیرونی آن را از برنج و سیب زمینی درست می کنند و داخل آن را با گوشت و ادویه پر می کنند.

طرز تهیه کبه می تواند بسته به منطقه آن تغییر کند و به همین دلیل کبه انواع مختلفی دارد که می توان در این بین به کبه بلغور هم اشاره کرد که به جای برنج از بلغور گندم در تهیه آن استفاده می شود و به جای سرخ کردن آن در روغن، آن را در آب قلمه به همراه رب می پزند.

منسف (Mansaf)

منسف غذای ملی کشور اردن است اما در فلسطین، عربستان، عراف و لبنان هم جزو غذاهای اصلی به حساب می آید. این غذا چند وجه تمایز با دیگر غذاهای عربی دارد که می توان به این اشاره کرد که در طرز تهیه منسف از ماست منجمد استفاده می شود که مخصوص اردن است و از طرف دیگر هم شیوه ی سرو آن بسیار هم سو با آداب و رسوم اردن است.

منسف به معنای سینی بزرگ است و به علت سرو این غذا در سینی های بزرگ به این اسم است. نکته ی جالب در سرو این غذا این است که باید به صورت ایستاده و دسته جمعی سرو شود حتما هم باید با دست غذایتان را نوش جان کنید.

در تهیه منسف از مواد زیر استفاده می شود:

  • برنج
  • گوشت گوسفند
  • کره
  • زعفران
  • ماست منجمد
  • مغز بادام
  • پیاز
  • دانه کاج
  • ادویه های مخصوص

مسگوف (Masgouf)

مسگوف را باید غذای ملی عراق بدانیم. این غذا در عین سادگی نمایانگر فرهنگ مردمان این سرزمین است که در نزدیکی رودهای دجله و فرات، همیشه ماهی کپور را در سفره هایشان داشته اند.

مسگوف در زبان عربی عراقی، به ماهی کپور گفته می شود و این غذا را به صورت کبابی و به روشی خاص درست می کنند. مسگوف باید اول مزه دار شود و بعد از آن به مدت تقریبا سه ساعت نزدیک حرارت باشد تا به همراه چربی ماهی پخته شود.

برای مزه دار کردن ماهی مسگوف از تمبر هندی، زردچوبه، نمک و روغن استفاده می کنند و پس از آماده شدن روی آن آب لیمو تازه می ریزند تا مزه ی لذیذ این غذا را چندین برابر کند.

کبسه (Kebsa)

کبسه غذای ملی عربستان است و از آن جا که شباهت بسیار زیادی به مندی دارد، آن را مندی عربستان هم می دانند. در تهیه آن به مانند مندی از گوشت و برنج استفاده می شود اما تفاوت هایی هم در شیوه ی تهیه و ادویه های آن وجود دارد.

کبسه را در کشورهای حاشیه خلیج فارس به نام مکبوس هم می شناسند.

تبوله (Tabbouleh)

یکی دیگر از پیش غذاهای لبنانی مشهور، تبوله است که یک نوع سالاد لبنانی است و میل کردن آن پیش از غذا اشتهای شما را چندین برابر خواهد کرد. تبوله شباهت زیادی به سالاد شیرازی دارد اما موادی که به آن اضافه می کنند تغییر را به شدت برای شما ملموس خواهد کرد.

ترکیبی از خیار، گوجه پوست کنده شده، پیاز سفید به همراه جعفری، روغن زیتون، آبلیمو، بلغور و ادویه های مخصوص، مواد اصلی تشکیل دهنده ی تبوله هستند.

فتوش (Fattoush)

این سالاد لبنانی-ترکی شباهت زیادی به سالاد سزاری دارد که شاید خیلی از شما آن را امتحان کرده باشید. تفاوت فتوش با تبوله از این نظر است که فتوش را می توان به عنوان غذای اصلی سبک برای وعده ی شام استفاده کرد اما تبوله فقط یک نوع سالاد است.

موادی که در فتوش استفاده می شود را می توانید در پایین ببینید:

  • پیازچه
  • کاهو
  • نان تست
  • سیر
  • سینه مرغ گریل شده
  • زیتون
  • خیار
  • سماق
  • لیمو ترش
  • گوچه فرنگی

باقله بالدهن

این غذا یک غذای مصری است و شاید خیلی از شما حتی اسم آن را هم نشنیده باشید. غذایی بی نظیر که کسانی که میلی به مصرف باقالی ندارند را با آن آشتی می دهد.

این غذا را در اعیاد و جشن ها درست می کنند و ترکیبی از باقالی پخته شده، سیر سرخ شده، نعنا، نان تقت داده شده و تخم مرغ سرخ شده است که داخل یک کاسه بر روی هم گذاشته می شوند و هر لقمه از آن شما را متعجب خواهد کرد.

پیش از سرو باقله بالدهن، مقداری سرکه سفید و فلفل سیاه بر روی آن می ریزند تا طعم پایانی آن، همه را شگفت زده کند.

کشری (Koshary)

این غذا هم غذای مصری است که در فرهنگ مصر تاریخی طولانی دارد و در کتاب های تاریخی هم از آن اسم آورده شده است. در لیست بهترین غذاهای ترکی هم می توانید غذایی شبیه به کشری پیدا کنید که همان برنج و نخود ترکی است.

کشری از ترکیب پیاز سرخ شده، برنج، عدس و نخود درست می شود که می تواند به عنوان یک پلو بی نظیر بر سر هر سفره ای بیاید. ناگفته نماند که بعدها و با ظهور ماکارونی، برخی در پخت کشری از ماکارونی هم استفاده می کنند.

بازدیدها: 0

منبع خبر «» است و اخبار گردشگری پارسی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 10069 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09199028006  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه اخبار گردشگری پارسی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اخبار گردشگری پارسی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید