چهارشنبه, ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-04-30
کد خبر: 2774 |
|
تاریخ انتشار : 11 ژوئن 2021 - 13:00 | ارسال توسط :
58 بازدید
0
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

رییس اداره گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه از ارسال پرونده کرمانشاه برای قرارگیری در لیست شهرهای خلاق خوراک به یونسکو خبر داد.

با اشاره به پیگیری ثبت نام کرمانشاه به عنوان “شهر خلاق خوراک” گفت: از تیرماه سال گذشته مقدمات کار برای قرارگیری نام کرمانشاه در لیست شهرهای خلاق یونسکو در دستور کار قرار گرفت و با توجه به ظرفیت کرمانشاه در بحث تنوع خوراک، تصمیم بر این شد که ثبت نامِ این شهربه عنوان شهر خلاق خوراک پیگیری شود.

وی افزود: در همین راستا پروپزال کار تهیه و پرونده آن تکمیل و جهت داوری به یونسکو ارسال شد.

درخشی گفت: تا پایان مردادماه داوری شهرهای خلاق انجام شده و نتایج آن اعلام می شود و امیدواریم کرمانشاه در لیست شهرهای خلاق خوراک یونسکو قرار گیرد.

وی افزود: تاکنون 37 شهر در جهان به عنوان شهرهای خلاق خوراک معرفی شده اند که یازده مورد آنها در آسیا و پنج مورد آن در خاورمیانه است.

رییس اداره گردشگری سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری کرمانشاه تصریح کرد: در ایران نیز تنها شهر خلاق خوراک، شهر رشت است و در صورت تایید یونسکو، کرمانشاه دومین شهر خلاق خوراک کشور خواهد بود.

وی به تاثیرات مثبت این اقدام در رونق گردشگری استان اشاره کرد و افزود: با قرار گیری کرمانشاه در لیست شهرهای خلاق خوراک، جاذبه گردشگری خوبی در شهر ایجاد خواهد شد و معرفی خوبی از تمام ابعاد شهر و ویژگی های آن توسط یونسکو در سطح کشورهای عضو انجام خواهد شد.

این مسئول به ظرفیت های کرمانشاه در حوزه خوراک هم اشاره کرد وافزود: کرمانشاه به معنای واقعی آب و هوای چهارفصل دارد و وجود اقلیم های گوناگون در آن موجب شده پوشش گیاهی متنوعی داشته باشد و همین تنوع منجر به تنوع غذاهای محلی در آن شده است.

وی افزود: از طرفی کرمانشاه قومیت های بسیاری در خود دارد و همین امر هم به تنوع غذایی آن کمک کرده است.

درخشی به تنوع بالای انواع خورش، میان وعده ها و سوپ ها و … در کرمانشاه اشاره کرد وافزود: حتی قدیمی ترین فست فود جهان متعلق به کرمانشاه است که از آن به عنوان “پپکه شوانه” یاد می شود.

وی افوزد: در این نوع غذا همانند پیتزا، گوشت و سبزیجات مقومی در خمیر ریخته شده و آن را حرارت می دهند و چوپانان این نوع غذا که کالری و انرژی بالایی داشته را در طول مدت کار خود در دشت و صحرا استفاده می کردند.

رییس اداره گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شهرداری کرمانشاه تصریح کرد: روغن کرمانشاهی و بسیاری خوراکی های آن مانند انواع شیرینی از جمله نان برنجی کرمانشاه در حال حاضر به یک برند تبدیل شده و همین ها ظرفیت خوبی است برای اینکه بتواند کرمانشاه را به شهر خلاق خوراک تبدیل کند.

وی از تشکیل کمیته اصلی شهر خلاق خوراک در کرمانشاه تا پایان خرداد ماه خبر داد وافزود: در صورت اعلام نتیجه مثبت از سوی یونسکو و قرارگیری کرمانشاه در لیست شهرهای خلاق خوارک، این کمیته بصورت آکادمیک کارهای لازم در این حوزه پیش خواهد برد.

وی همچنین از تشکیل جلسات متعدد با صنف شیرینی پزها و سایر اصناف فعال در حوزه انواع خوراکی خبر داد و افزود: جلساتی نیز با گروه تاریخ دانشگاه رازی و انجمن تاریخ ایران داشته ایم تا بتوانیم به لحاظ کارهای پژوهشی در حوزه تاریخ خوراک کرمانشاه از آنها کمک بگیریم.

Hits: 0

منبع خبر «» است و اخبار گردشگری پارسی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 2774 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09199028006  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه اخبار گردشگری پارسی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اخبار گردشگری پارسی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید