رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آران و بیدگل با اشاره به نامزدی کاروانسرای مرنجاب برای ثبت در میراث جهانی و بازدید نهایی ارزیابان سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) گفت: این کاروانسرا در مسیر جهانی شدن قرار گرفته است.
یه یک، اداره های راهداری، منابع طبیعی، محیط زیست، انجمن حافظان محیط زیست و گردشگری شهرستان و دوستداران و فعالان گردشگری، کلوپ سافاری و شرکت تعاونی عمران و توسعه پایدار و شرکت تعاونی دهیاران شهرستان آران و بیدگل انجام شده است.
چاکری خاطر نشان کرد: کاروانسرای مرنجاب به عنوان یکی از ۵۶ کاروانسرای ایران با قدمت دوره صفوی در قالب پرونده کاروانسراهای ایرانی در فهرست آثار جهانی یونسکو در حال ثبت است.
به گفته وی، کاروانسرای مرنجاب دارای سه هزار و ۵۰۰ مترمربع زیربنا با ۲۹ اتاق است که سال ۱۳۹۴ در مزایدهای از سوی صندوق احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی کشور به مدت ۱۲ سال به شرکت تعاونی توسعه و عمران دهیاریهای روستاهای آران و بیدگل واگذار شد.
وی ادامه داد: قدمت این قلعه یا کاروانسرا که در کویر مرنجاب و در مسیر راه ابریشم احداث شده، به دوره صفویه باز میگردد و کاروانهای مسافر خراسان، اصفهان و ری برای استراحت در مسیر از آن استفاده میکردند.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل اظهار داشت: دریاچه نمک در این شهرستان که سال گذشته به ثبت ملی رسید، گزینه دیگری برای ثبت جهانی است که در قالب پیشنهاد به اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان ارسال شده است.
کاروانسرای مرنجاب با ۸۵۰ متر ارتفاع از سطح آب های آزاد در حاشیه جنوبی دریاچه نمک و فاصله ۵۰ کیلومتری از شمال شرق شهرستان آران و بیدگل قرار دارد.
این کاروانسرای تاریخی که به محلی برای اسکان گردشگران تبدیل شده، سال ۱۳۸۴ در فهرست میراث ملی نیز به ثبت رسیده است.
آران و بیدگل دارای افزون بر ۵۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده و ۱۴۰ اثر تاریخی، طبیعی و معنوی ثبت شده است.
این شهرستان با جمعیت افزون بر ۱۰۳ هزار نفر در فاصله ۶ کیلومتری کاشان و ۲۱۵ کیلومتری شمال اصفهان واقع است.
Hits: 0