همزمان با آغاز نوزدهمین فصل کاوش در شهر سوخته، سرپرست هیأت باستانشناسی این محوطه گفت: به دلیل محدودیت در اعتبار، کاوشهای این فصل به منطقه مسکونی شهر سوخته متمرکز میشود.
به نقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، سیدمنصور سیدسجادی با بیان اینکه کاوشهای فصل نوزدهم به مدت دو ماه ادامه دارد، افزود:
فعالیتهای باستانشناسی این فصل در سه کارگاه انجام میشود، کارگاه نخست در منطقه مسکونی شرقی واقع شده که فعالیتهای باستانشناسی در آن با هدف دستیابی به لایههای قدیمیتر صورت میگیرد. در کارگاه شماره ۳۳ که دومین کارگاه است، ادامه فعالیتهای سه فصل گذشته دنبال میشود. کارگاه شماره ۳۹ نیز در منطقه مسکونی واقع شده که فعالیت هیأت باستانشناسی در آن با هدف یافتن ساختمانها و معماری جدید در حال انجام است.
سرپرست هیأت باستانشناسی گفت:
دستیابی به چگونگی توزیع اتاقهای کار، آشپزخانه، حیاط و سایر تأسیسات یک ساختمان در بخشهای مربوط به دوره سوم استقرار در شهر سوخته در این فصل مورد نظر است.
او در ادامه از آغاز دیجیتالسازی اطلاعات بهدستآمده در فصول گذشته خبر داد و افزود:
درنظر داریم با این اقدام اطلاعات کاملی را تهیه کنیم و در اختیار پژوهشگران و محققان قرار دهیم.
سیدسجادی گفت: در نوزدهمین فصل کاوش در شهر سوخته فعالیتهای میانرشتهای نظیر مطالعات گیاه باستانشناسی، استخوانشناسی باستانی جانوران و انسانشناسی نیز دنبال میشود.
پایگاه میراث جهانی شهر سوخته پیشتر خبر داده بود: فصل نوزدهم کاوشها از سوی باستانشناسان ایران، ایتالیا و صربستان انجام میشود.
شهر سوخته با پنجهزار سال پیشینه تاریخی و تمدنی، از مهمترین مناطق شهرنشینی باستانی در فلات ایران است که در ۶۰ کیلومتری زابل قرار دارد و سال ۱۳۹۳ بهعنوان سایت فرهنگی در یونسکو ثبت جهانی شد.
تا کنون آثار مهمی از شهر سوخته کشف شده که از جمله آنها به جمجمه جراحیشده یک دختر ۱۳ ساله، چشم مصنوعی زنی حدودا ۲۸ تا ۳۲ ساله که جنس آن ترکیبی از قیر طبیعی و نوعی چربی جانوری و سیمهای ریز طلایی شبیه مویرگهای چشم است، خطکشی ساختهشده از چوب آبنوس به طول ۱۰ سانتیمتر که تا دقت یک میلیمتر را اندازهگیری میکند، تخته نردی از چوب آبنوس با ۶۰ مهره و جامی سفالین با طراحی یک بز درحال حرکت که قدیمیترین انیمیشن جهان لقب دارد، میتوان اشاره کرد.
بازدیدها: 0